Speciaal voor de kleinere rijafstanden ontwikkelde VSS Agro een nieuw type schoffel element dat speciaal voor het schoffelen en aanaarden van gewassen in de kleinere rijafstanden bijvoorbeeld uien. Het schoffel element is modulair opgebouwd zodat er verschillende aanbouwdelen verkrijgbaar zijn om het onkruid mechanisch te bestrijden zoals een houder voor 1 of 3 schoffelmessen, vibro messen, triltanden, aanaarders en egtanden. Gewasbeschermschijven monteren op het element behoort ook tot de mogelijkheden. Het schoffel element kan ook worden gebruikt als basis voor de montage van bijvoorbeeld spuitkappen voor de chemische onkruidbestrijding. De elementen worden met een snelwisselsysteem aan de draagbalk bevestigd, zodat ook verschillende rijafstanden mogelijk zijn.

Door het toenemende verbod op spuitmiddelen in op rij staande gewassen is het gebruik van een rijenspuit een oplossing. VSS Agro ontwikkelde een spuitkap speciaal voor onkruidbestrijding in alle op rijen staande gewassen.

De kap is in breedte verstelbaar en wordt aan een parallellogram gemonteerd. Het verstellen van de breedte van de kap gaat via een spindel aan de bovenkant. De verstelconstructie is uitgevoerd in roestvaststaal. De werkbreedte varieert zo tussen de 20 en 55 centimeter. Andere maten zijn ook leverbaar. Achterop de kap zit een kunststof flap om drift te beperken.

 

Voor meer informatie over de VSS AGRO SCHOFFEL EN SPUITTECHNIEK klik hier


 • Schoffeltechniek

  Schoffeltechniek

 • Schoffeltechniek

  Schoffeltechniek

 • Schoffeltechniek

  Schoffeltechniek

 • Schoffeltechniek

  Schoffeltechniek

VSS AGRO PROGRAMMA

vss-voorjaar

vss-drukverdeel

vss-selectiewagen

vss-schoffel

vss-ploegsnede

vss-najaar