VSS Agro Ploegvorendrukker

De VSS Agro Vorendrukker is speciaal ontworpen als vervanger van de vorenpakker. De VSS Agro Vorendrukker is bedoeld voor de zachtere grondsoorten. Met de VSS Agro Vorendrukker toegepast aan de ploeg kan er in één werkgang een optimaal zaaibed verkregen worden. Er wordt voorkomen dat er te veel vocht ontsnapt na het ploegen. De capillaire werking wordt door de VSS Agro Vorendrukker tijdelijk afgeremd. Hierdoor ontstaat extra vocht onder de aangedrukte laag, precies de plaats waar na het zaaien de zaadjes moeten ontkiemen. Het gebruik van de VSS Agro Vorendrukker bevordert dus de gelijkmatige opkomst na het zaaien. De VSS Agro Vorendrukker bestaat uit twee of drie hydraulische hefarmen, een trekstang, een kokerbalk waaraan zwenkbare dichte holle schijven (Ø560mm) zijn gemonteerd. Het aantal schijven aan de balk kan men naar wens variëren. De schijven zijn kogelgelagerd en gefabriceerd uit slijtvast RVS staal. De machine wordt aan de ploeg bevestigd met bijgeleverde aanbouwdelen welke passen op de ploeglichamen. Deze zijn voor elk merk/type ploeg verschillend. De zwenkarmen zijn bedoeld voor het automatisch meesturen van de schijven, zodat deze altijd de rijrichting van de ploeg volgen, ook bij een ploeg met variabele breedteverstelling. De druk kan geregeld worden door de aanslag op de armen te verstellen, de Vorendrukker werkt op zijn eigen gewicht. Bij de optie hydraulische drukregeling op de wentelarmen is de druk instelbaar.

 

VSS Agro Snedenmixer

De VSS Agro Sneden-Mixer is ontwikkeld om de ploegsneden, na het ploegen in meerdere delen te snijden. De Sneden-Mixer wordt naast de ploeg gemonteerd. Hierdoor wordt de Sneden-Mixer in de zelfde werkgang gebruikt als de ploeg, en wordt de nabewerking gereduceerd. De Sneden-Mixer heeft een goede egaliserende werking en maakt de grond bij diverse grondsoorten direct zaaiklaar. Bij de zware grondsoorten zoals klei is het een goede voorbewerking. Door de goede kogellagering en de uitgekiende constructie is de benodigde extra trekkracht zeer gering. De Sneden-Mixer kan met alle merken en soorten ploegen (rondgaande, wentelploegen e.d.) gecombineerd worden. Wentelen over buik en rug is beide mogelijk. De mixer wordt geleverd inclusief twee draagarmen, aanbouwdelen voor aan de ploeg, een trekstang en naar keuze mechanische of hydraulische diepteregeling.

VSS Agro Furrow-Disc

De VSS Agro Furrow Disk is speciaal ontworpen voor het verdelen van zware grond. De machine is het vervolg op de VSS Agro snedenmixer, welke een goede werking geeft tot een bepaalde percentage afslibbaarheid in klei. Zodra de snedenmixer deze zware grond niet meer aankan, kan de VSS Agro Furrow-Disk worden ingezet. De machine is evenals de snedenmixer geschikt voor alle merken en typen ploegen, er wordt gebruikt gemaakt van de zelfde aanbouwconstructie. De complete machine bestaat uit twee armen met hydraulische diepteregeling, een trekstang en een balk met schijven die afzonderlijk gelagerd zijn. Tevens is het mogelijk d.m.v. een dubbele balk om de totale machine met 1 handeling meer of minder ‘stekend’ te kunnen verstellen.

 

VSS Agro Frontvorenpakker

De VSS Agro Frontvorenpakker worden in de front van de tractor gemonteerd. Zo wordt ploegen en ploegsnedebewerking in één werkgang uitgevoerd. De machine is standaard links en rechts naar de tractor te gebruiken. Tijdens transport wordt het wentelmechanisme gebord met een mechanische transportvergrendeling. De VSS Agro Frontvorenpakker is bestemd voor de lichtere grondsoorten. Deze verdeeld en drukt de ploegsnede aan. De machine is standaard voorzien van breedteverlichting en leverbaar voor drie, vier en vijf ploegsneden.

 

VSS Agro Frontfurrowdisc

De VSS Agro Frontfurrowdisc worden in de front van de tractor gemonteerd. Zo wordt ploegen en ploegsnedebewerking in één werkgang uitgevoerd. De machine is standaard links en rechts naar de tractor te gebruiken. Tijdens transport wordt het wentalmechanisme gebord met een mechanische transportvergrendeling. De VSS Agro Frontfurrowdisc is bestemd voor de zwaardere grondsoorten. Deze verdeeld de ploegsnede, zodat er een vlakke ondergrond gecreëerd wordt voor het voorjaar. De machine is standaard voorzien van breedteverlichting en leverbaar voor drie, vier en vijf ploegsneden.

 

Voor meer informatie over de VSS AGRO PLOEGSNEDE BEWERKING klik hier


 • Ploegsnede bewerking

  Ploegsnede bewerking

 • Ploegsnede bewerking

  Ploegsnede bewerking

 • Ploegsnede bewerking

  Ploegsnede bewerking

 • Ploegsnede bewerking

  Ploegsnede bewerking

vss-voorjaar

vss-drukverdeel

vss-selectiewagen

vss-schoffel

vss-ploegsnede

vss-najaar