Het bedrijf DOWNS en de aardappelteelt zijn altijd nauw verbonden geweest. De geschiedenis begon met de verspreiding van de meeldauw die van 1845 tot 1852 een grote hongersnood veroorzaakte en die het Verenigd Koninkrijk aan de rand van de ondergang bracht. Nadien werd de aardappelteelt geleidelijk meer en meer professioneel en geïndustrialiseerd om aan de behoeften van de Britse bevolking te kunnen voldoen.

 

In deze omstandigheden ontwikkelde de heer Edward Walter Downs, hoefsmid, in 1860 het gelijknamige bedrijf DOWNS om de groei en de mechanisering van de aardappelteelt te begeleiden.

 

Dit familiebedrijf kende een sterke groei en ontwikkelde zich in Engeland en in de rest van de wereld dankzij betrouwbare, krachtige en innovatieve machines. Zonder twijfel zijn de meest bekende innovaties de eerste automatische kisten vuller (1950) en de eerste websorteerder met vierkante gaten (1980).

 

De uitbreiding van het bedrijf DOWNS maakte het mogelijk om samen met de familie DUBRULLE de Franse markt te ontwikkelen. In 1981 is het bedrijf Dubrulle, specialist van behandeling, de exclusieve importeur van het Engelse merk DOWNS voor de Franse markt geworden.

 

Het hoogtepunt van deze vruchtbare samenwerking kwam er in 2006 met de overname van het bedrijf DOWNS door de Groupe Dubrulle.

 

Deze belangrijke overname en het bouwen van een nieuwe fabriek in Frankrijk, in Sainte Marie Cappel, in een groot aardappelproductie gebied, gaf aan de groep Dubrulle de kans om de ontwikkeling van DOWNS in Frankrijk, Engeland maar ook in de rest van de wereld verder te zetten.

 

Vandaag is DOWNS, ontwerper en fabrikant van machines voor het behandelen en het opslaan van aardappelen, uien en andere peulvruchten, aanwezig in 25 landen op vijf continenten.

 

Meer informatie op www.downs-inschuurlijnen.nl

VERKOOP

-martijn-heijboer

Martijn Heijboer

M +31(0)6 83 53 74 46

martijn@mecha-service.nl

 


-guido-voerman

Guido Voerman

M +31(0)6 30 13 17 19

guido@mecha-service.nl


 • sorteerder

  sorteerder

 • hallenvullen

  hallenvullen

 • kisten en bigbags vuller

  kisten en bigbags vuller

 • aardappelsorteerder

  aardappelsorteerder

fendt

agrifac

lemken

steketee

vss-agro

vss-amac

maschio-gaspardo

baselier

irrifrance

hak

ptg

evers

downs