Non-stop oogsten met de trommelmaaier Fendt Cutter

Als de oogst voor de deur staat zullen de messen van de Fendt Cutter een rol spelen. Onvermoeibaar oogsten de vier maaitrommels kwaliteitsvoer op zeer efficiënte wijze en leveren zelfs onder zware omstandigheden non-stop de beste resultaten. Om ervoor te zorgen dat u werkelijk bij iedere situatie kwaliteitsvoer oogst, staan voor de Fendt Cutter twee uitvoeringen van frontwerktuigen ter beschikking. De dwars pendelende bok kan uitstekend overweg met bodemoneffenheden en levert met name in combinatie met de ontlasting van de fronthefinrichting een optimaal maairesultaat. De fronttrommelmaaier op de trekbok overtuigt door zijn driedimensionale bodemaanpassing en verzekert u in iedere situatie van een ontlasting van de bodem en een nietverontreinigde oogstprestatie.

 

Het beste maairesultaat in alle omstandigheden met de Fendt Slicer

Over de Fendt Slicer schijvenmaaiers kunnen we kort zijn: Alleen al hun enorme slagvaardigheid spreekt voor zich. Net als de kwaliteit van het onberispelijk gesneden ruwvoer dat volkomen vrij is van verontreinigingen. En wat u ook zult merken: hoe snel u gewend zult raken aan snel en efficiënt ruwvoer oogsten onder alle terreinomstandigheden. De via rechte tandwielen aangedreven Fendt Slicer schijvenmaaiers zijn perfect afgestemd op de behoeften van kleine en middelgrote bedrijven. De lichte constructie maakt een grote werkbreedte (tot 3,18 m) mogelijk, ook in combinatie met kleinere trekkers (vanaf 50 pk). Hierdoor is de capaciteit aanzienlijk. De vlakke maaibalk met standaard veerontlasting past zich daarbij zeer snel aan de terreinomstandigheden aan. Resultaat: De machine is perfect bodemvolgend, waardoor de zode gespaard wordt en vervuiling van het voer achterwege blijft.

 

Beleef de mooie kant van het schudden met de Fendt Twister

Als u een slimme collega zoekt voor het in stijl schudden van het hooi, is de Fendt Twister met transportonderdeel de ideale keuze. Compact en veilig op de weg en breed en stabiel op het veld maakt u het voer los en draait u het om in de hoge kwaliteit die u van Fendt gewend bent. Naast een groot scala aan werkbreedtes maken deze hooischudders ook indruk door hun optimale bodemaanpassing, zeer prettig bedieningscomfort en daardoor zeer hoge rendabiliteit. 

 

Schoon werken met de Fendt Former

U wilt dat ook het lastigste werk snel en gemakkelijk kan worden uitgevoerd? Kijkt u dan eens goed naar de innovatieve Fendt Former-harken. Met hun uitstekende eigenschappen brengen ze uw kwaliteitsvoer schoon en nauwkeurig bij elkaar. Op elk moment en onder alle omstandigheden. 3 4 De machine is leverbaar in werkbreedten die uiteenlopen van een praktische 3,40 m tot de enorme breedte van 12,50 m. Met de Fendt Former een- en vierrotorharken kunt u dus elk oppervlak aan. Deze harken zijn helemaal ontworpen met het oog op de kwaliteit van het geleverde werk. Met hun lange levensduur en eenvoudige bediening leggen ze een prima zwad weg, klaar om opgepakt te worden. Tegelijkertijd wordt de grasmat ontzien en blijven verontreinigingen zelfs op een oneffen ondergrond daar, waar ze behoren te blijven: op het land, en niet in uw voer.

 

Ideaal voor loonbedrijven en grote landbouwbedrijven, de Fendt Tigo

Nieuw in het ruwvoerwinningsprogramma van Fendt: de Tigo XR‑ en Tigo PR-combiwagens. Beide wagens zijn stabiel en licht, hebben een grote inhoud hoewel ze compact van bouw zijn, en zijn gemakkelijk te bedienen. Dat maakt ze bij uitstek geschikt voor loonwerkers en grote landbouwbedrijven. Hun grote capaciteit danken beide modellen aan de verschuifbare voorwand, die het mogelijk maakt om ook het laadvlak boven de rotor te benutten. Door toepassing van deze unieke technologie kan 6 kuub meer worden geladen dan bij vergelijkbare combiwagens. De multifunctionele voorwand werkt bij het laden tegelijkertijd als perswand. Daarbij zorgt de traploos aangestuurde VarioFill-laad- en losautomaat voor een optimale persdichtheid. Tijdens het lossen beweegt de voorwand naar achteren. Zodra de bodemketting het geladen materiaal naar achteren schuift, doet de voorwand dat dus ook, waardoor bodemketting en kettingaandrijving ontlast worden. Dit VarioFill-totaalsysteem is uniek in de markt. In vergelijking met andere, vergelijkbare opraapwagens zijn de Fendt Tigo XR en Tigo PR ca. 1  meter korter, en dus lichter en wendbaarder. Daardoor is hun gewichtsverdeling beter en hun weggedrag optimaal.

 

Fendt-rondebalenpersen: 3 vaste- en 2 variabelekamerpersen

Rondebalenpersen met vaste kamer en met variabele kamer maken nu ook deel uit van het Fendt-assortiment. Er zijn 3 modellen vastekamerpersen: het instapmodel Fendt 1125 F (zonder snij-inrichting), de Fendt 2125 F, en het premiummodel Fendt 2125 F Profi. Terwijl alle 3 de vastekamerpersen een baalmaat van 1,25 m realiseren, zijn bij de variabelekamerpersen 2 maten mogelijk: bij de Fendt 4160 V een diameter van 1,60 m, en bij de Fendt 4180 V een diameter van 1,80 m.

 

Altijd in topvorm: de Fendt Rotana.

Om kwalitatief hoogwaardig ruwvoer te oogsten, hebt u machines nodig waar u op kunt vertrouwen. Fendt rondebalenpersen bieden u alles wat u daarbij nodig hebt: de combinatie van een optimale, maar vriendelijke behandeling van het gewas en een compromisloos betrouwbare machine, zorgt voor perfecte balen.

 

De Fendt Squadra 1290 UD-vierkantebalenpers. Een volledig nieuwe klasse.

De Fendt Squadra 1290 UD-vierkantebalenpers levert momenteel de hoogste persdichtheid die op de markt is. Want de stijgende opbrengsten in de landbouw en de wereldwijde trend om biomassa voor industriële processen te gebruiken, bijvoorbeeld voor de opwekking van bio-energie, brengen met zich mee dat het ook noodzakelijk is om grote hoeveelheden uit de landbouw afkomstige grondstoffen op te slaan en over steeds grotere afstanden te transporteren. Met het topmodel, de Squadra 1290 UD, slaat Fendt nieuwe wegen in en wordt een begin gemaakt met een nieuwe generatie Fendt-vierkantebalenpersen. De Squadra is uitgerust met een innovatieve Ultra-hoofdaandrijving en met betrouwbare knopers, in combinatie met een nieuwe klasse touw. Ten tijde van het oogstseizoen 2018 zal deze pers als Fendt Squadra 1290 N UD in de versie met raffer leverbaar zijn.